Beograd, 11000
Srbija

Drvoseca logotip

Posetite nas na
(381) 66-5566/365

Upoznajte se sa našim uslugama

Uklanjanje drveća

Mnogo je situacija u kojima uklanjanje drveta u dvorištu postaje neophodno, posebno kada drvo postane opasnost za ljude ili imovinu.
Ponekad je zato što je drvo suvo, oštećeno, raste previše blizu dalekovoda ili korenje počinje da oštecuje cevovode ili čak temelj vašeg doma.

Zbog toga se možete uzdati u stručnjake našeg tima koji će bezbedno da uklone drvo ako je to potrebno. Potpuno ćemo proceniti sutuaciju kako bismo bili sigurni da li je to potrebno.

Uklanjanje drveca na alpinisticki nacin
Orezivanje drveca i oblikovanje krosnji

Orezivanje drveća i oblikovanje krošnji

Obrezivanje drveća uključuje održavanje stabala u hladnijim mesecima dok drvo miruje. Ovo kontroliše veličinu i oblik stabla, uklanjajuci grane koje mogu ugroziti njegov strukturni integritet, istovremeno stimulišući novi rast i čineći ga estetski prijatnim. Rezidba je zaista najbolje preventivno održavanje koje mlado drvo može dobiti. Ovo takođe pomaže i u održavanju starih stabala.

Oblikovanje krošnje može se sastojati i od proređivanja stabala, čime se uklanjaju grane kako bi se smanjila gustina. Ovaj postupak smanjuje otpor vetra i stoga vašem drvetu pruža zaštitu od lošeg vremena ili oluja. Proređivanje grana se takođe može koristiti za uklanjanje smetnji okolnim objektima kao i povećanje količine svetlosti za travu i pokrivaće tla ispod krošnje drveta, što je poznato kao tehnika podizanja krošnje.

Orezivanje drveca i oblikovanje krosnji

Uklanjanje panjeva

Panjevi koji ostanu nakon seče stabala mogu biti odlika u dvorištu, ali češće su na putu, smetaju pri održavanju travnjaka i treba ih ukloniti.
To se moze uraditi u zavisnosti od situacije, ručnim otkopavanjem i vadjenjem ili specijalnom mašinom za drobljenje panjeva, koja može da samelje panj tako da se površina može urediti.

Vadjenje panja

Obratite nam se za besplatni savet i ponudu..